Випускник Хмельницького національного університету розробляє програмне забезпечення в компанії Ілона Маска

Випускник Хмельницького національного університету розробляє програмне забезпечення в компанії Ілона Маска

Олексій Пахунов родом з Житомира, освіту здобув у Хмельницькому Технологічному університеті “Поділля” за спеціальністю “Комп’ютерні системи та мережі”.

У 2004 році переїхав до Данії, працювати в офісі Microsoft в Копенгаген. До цього також встиг пожити і попрацювати в Румунії. У 2006 році перевівся в команду Windows Kernel і переїхав в Редмонд, штат Вашингтон. Потім працював в одній з груп Microsoft Research. А в 2012 році перейшов в Google, де працював над Chrome Remote Desktop.

В середині 2013 року з Олексієм зв’язався рекрутер з SpaceX і запропонував приєднатися до їх команді. Співбесіда з Ілном Маском Олексій не проходив, однак бачився з ним пару раз.

Працює Олексій старшим розробником програмного забезпечення у компанії SpaceX, був відповідальним за успішну посадку Falcon 9 в 2015 році, зараз він є старшим розробником програмного забезпечення у групі Flight Software, SpaceX. Якраз остання 30 травня спрямувала в космос корабель Crew Dragon з двома астронавтами на борту.

У команді Олексія працює близько десяти осіб. Вони пишуть код для ракет і наземної інфраструктури.

Крім того, Олексій Пахунов веде свій особистий блог blog.not-a-kernel-guy.com/ , тому стежити за успіхами астронавтів Роберта Бенкен і Дугласа Герлі, ви можете на його сайті.